En av drømmene jeg har!

Hei kjære lesere!

 

Jeg har alltid ønsket meg hund og spesielt blodhund de er så fine!<3

Jeg vurderer og melde meg på å ta jaktprøve nestegang de begynner med kurs igjen. Når jeg var lærling var vi på jakt å det var kjempe gøy :)  Jeg elsker jo å gå på fjellturer så dette vil passe bra. Siden jeg er glad i å være i naturen så må jo denne rasen passe oss godt:)

Hvis vi skal kjøpe oss hund blir det i så fall ikke enda men det er i drømmene?  

 

Blodhund!

 

Her er faktaen om blodhund jeg har funnet via google:

 

Blodhund egner seg som politihund. Dette er sporingshunder som kan nyttiggjøres i politiet til å spore gjenstander og mennesker.

Blodhund er en briljant jakthund. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. . En sporhund assisterer jegeren med å spore opp byttet.

Disse hundene er kjent for å slagge atskillig.

Blodhund har dens opphav fra Belgia.

Blodhund er en av de minst smarte rasehunder. Hunder med lav IQ har typisk vanskeligheter med å lære.

Blodhund røyter moderat. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Blodhund passer best for erfarne, da den kan være kinkig å oppdra. Rasehunden er noe mer fintfølende i kontrast til mange andre rasehunder. Disse hundene har moderat med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever moderat trim.

Hundene er generellt ekstremt lystbetont av natur, og er på ingen måte aggresiv eller reservert mot utenforstående. Normalt ikke aggresiv mot andre hunder. Disse hundene er barnevennlige og passer utmerket i barnefamilier. Tendenser til å oppføre seg som et rovdyr er i aller høyeste grad tilstede i denne rasehunden.

Disse hundene kan bjeffe mye, men er ikke blant verstingene. Disse raser vil som regel hyle høylytt. Stamfaren gråulven hyler også, så det er kanskje ikke så rart. De har en sterk trang til å legge ut på lange ekspedisjoner på egenhånd, og bør holdes i bånd. De kan godt være hjemme alene hvis de vennes til det.

 

 

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en blodhund er 10 til 12 år. Antall valper i kullet er fra 8 til 15 valper. Rasehunden er noenlunde godt likt og nokså lettvindt å finne hos oppdrettere. Hunderasen har også andre navn, slik som Chien de Saint-Hubert. Det engelske kallenavnet på rasehunden er Bloodhound.

Her er det noen bilder! Har du hund? Så fall hvilken rase og hvorfor den rasen?

Jakter du, så fall hva da?

 

Blogges!

 ~ Mina ~

Lilypie Third Birthday tickers

16 kommentarer

Lemellemodette<3

29.09.2011 kl.15:14

Den er veldig spesiell raser og morsom hund :D Lykke til!

Min hverdags boble

29.09.2011 kl.15:29

Lemellemodette: blir nok ikke med de første åra men en gang:)

dahlidaa

29.09.2011 kl.15:35

Ja, vi har en irsk setter. Var ikke planlagt å ha den rasen, tenkte egentlig på golden retriever eller lignende. Jakter ikke, og det egentlig grunnen til at vi har akkurat den hunden vi har, selv om det egentlig er en fuglehund... Den forrige eieren drev med jakt, og siden Tilla ikke var flink på jakt så skulle han avlive henne.Det synes jeg var så fælt at jeg reiste rett hjem og snakket med min kjære, også hentet vi henne neste dag. Det er nesten et år siden nå, og vi kunne ikke fått en bedre hund. Selv om hun ikke dugde som jakthund er hun den perfekte familiehunden for oss :)

kajasvesleblogg

29.09.2011 kl.16:01

Dette er en vakker rase, har sett mye på den selv. Men dette er ingen førstegangshund, og jeg har fårstått på deg at du har et litt spesielt syn på det, så tror du må lære mer før du gir deg ut på denne hunden, nå eller om noen år:)

Min hverdags boble

29.09.2011 kl.16:03

dahlidaa: Så bra=) det er ikke alltid men trenger å bruke den til jakt vellu:) når den tiden kommer at alle brikkene i livet vårt faller på rettplass kan vi kjøpe oss hund.. Men gubben er mere kattemenneske så er jeg litt mer hundemenneske:) Håper det skjer at vi får oss slik hund til slutt:) (på navnet høres den skummel ut men den er så nydelig:))

Min hverdags boble

29.09.2011 kl.17:10

kajasvesleblogg: Det vet jeg at den ikke er. Men den er fortsatt drømmen:)

meg :)

28.11.2011 kl.21:27

Hei!

Aner ikke helt hvordan jeg snublet over denne bloggen... men i allefall jeg har blodhund :)

Ønsket bare å gjøre deg oppmerksom på at det å si at blodhunden har lav iq er helt feil... Det er en meget smart hund (kanskje litt for smart) den er ikke ute etter å "behage" eieren men tenker og er veeeldig selvstendig (slik som de må være for å være den dyktige sporhunden som de er).

Etter hunden er over ett år så kan man stortsett bare glemme å la den gå løse for den setter av på ett spor og bryr seg ikke med biler om sporet krysser vei siden de ofte verken ser eller hører dem når de sporer. Ville vel ikke si at det er en typisk jakthund, men er dyktig på å spore vilt det er den og flink på blodspor så lenge du har kondis til å holde følge med hunden når den tar sporet (da det er fortgjort å gå for fort på sporprøver og lignende.)

De røyter hele året og lukter litt spesielt hund på en måte, noen sikler ekstremt og andre ikke, men sikkel i tak, på vegger og alle utenkelige plasser er vanlig.

De bjeffer ikke, men uler. Kan ha en tendens til å være svært ødeleggende om de kjeder seg, da de smaker på alt. Trenger mye trim og man har etter en stund en høyre arm som er 30cm lengre enn den venstre da det er ca 1 av 10 som kan lære å gå fornuftig i bånd. (siden de sporer uansett hva de gjør) Selvfølgelig med kortbånd og strup går de akseptabelt.

Det er en nydelig rase om man har kapasitet til dem og om man ikke har så er basset samme hund (mer eller mindre) i mindre innpakning. Stor område som er inngjerdet er nesten ett must når det gjelder denne rasen det samme er stor bil. Det er en hund for spesiellt intresserte, da de kan være litt sære men jeg hadde ikke klart meg uten dem selv om de gir meg noen grå hår en gang i blandt. :P

Om det er noe du lurer på så send meg ett pip så kan jeg fortelle mer om rasen. :)

Bare å huske på at dem blir fort store (eldstemann er 60kg og junior er 49kg) og at dem er valp til dem er ca 2år (store hunder modnes senere enn små)

Min hverdags boble

29.11.2011 kl.01:07

meg: takk for den lange komentaren:) jeg liker å lese om fakta til den rasen så da var det jo fint å få høre din erfaring om dem. Hvor fikk du " tak " i dem? Eller hvilken oppdrettere har du brukt? Den faktakunnskapen jeg har funnet er på Wikipedia å hundenett eller hva det nå var... Bruker du dine hunder til noe spesielt eller er di kun kosehunder?

Min hverdags boble

29.11.2011 kl.01:10

meg:hvordan får jeg tak i deg?:)

meg :)

01.12.2011 kl.19:22

Fikk du eposten jeg sendte deg? :)

Min hverdags boble

02.12.2011 kl.23:20

meg:hvilken epost har du da?:)

meg :)

08.12.2011 kl.01:51

Hei! Sendte deg epost til denne adressen ---> miss_oihusom_@hotmail.com

Min hverdags boble

08.12.2011 kl.23:17

meg:åja den er dessverre gammel prøv minni_1999@hotmail.com i stede du:)

Min hverdags boble

10.12.2011 kl.23:47

Min hverdags boble:sorry en skrivefeil ikke .1999 men 1990

meg :)

14.12.2011 kl.03:55

Hmmm, fikk du den siste jeg prøvde å sende? til minni_1990@hotmail.com

Min hverdags boble

18.12.2011 kl.00:31

meg: ja det har jeg:) koselig... Skal sette meg ned å svare på å komme med spørsmål:)

Skriv en ny kommentar

Min hverdags boble

Min hverdags boble

21, Vågå

Jeg er ei jente, opprinnelig fra Otta, men fløtte til Vågå får å bli Lærling i brimi- kjøkken.(skal bli kokk) Min sammmboer er tømmrer og prosjektterer( altså har tegner hus)Vi kjøpte oss hus sommeren 2010, å det meste gjør vi selv. Jeg har tengt å prøve å ha en oppdatering så ofte som jeg får tid. Her i bloggen skal jeg skrive litt om hvordan det er å være mamma til ei på 1 år, oppussing, jobbe fulltid som lærling. Kan ta kontakt med meg på miss_oihusom_@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits